Kádár Annamária könyvbemutató

A mesehős mágikus iránytűje

Boldog ember az, akiben él a belső gyerek és nem veszíti el a mágikus világképet, a meseszeretet. A mese fejleszti az érzelmi intelligenciát, hozzájárul az érzések menedzsmentjének elsajátításához – fogalmazható meg nagy általánosságban. Kádár Annamária pszichológus viszont ennél konkrétabban szól a mese szerepéről.
Jó mese az, amelyből nincs kilúgozva a konfliktus,
mert a szülő nagyot téved, ha gyermekében a problémamentes élet illúzióját akarja megteremteni. A mesehőssel együtt a gyerek felkészülhet a próbatételekre, megismerheti annak lehetőségét, hogy el kell hagyni a komfortzónát egy cél érdekében, kell változni, mert így lehet fejlődni. Mesékből gyarapszik az optimista életfilozófia, izmosodik a teremtő képzelet, és marad életben a belső gyermek.

Ilyesmikről is hallhatnak azok, akik a Belső Iránytű és Városi Könyvtár szervezésében részt vesznek a március 13-i előadáson és kettős könyvbemutatón.

Dr. Kádár Annamária pszichológus előadásában sokakat foglalkoztató kérdések kerülnek majd megválaszolásra, és további támpontokat kaphatnak a szülők, nevelők és gyerekek is a Mesepszichológia első és második kötetét forgatva, azokból maguknak tudást merítve, gyereküknek mesét olvasva.

A rendezvény helyszíne a Szent István plébánia, kezdési időpontja 19 óra. Lehetőség lesz dedikálásra és könyvvásárlásra is, az első kötet 40, míg a második 45 lejbe kerül.