Ismétlődő események

English Club

Az angol klub körülbelül 4-5 éve működik kisebb nagyobb megszakításokkal. Olyan személyeknek ajánljuk, akik valamilyen szinten uralják a nyelvet, mivel a beszélgetések természetesen angol nyelven zajlanak. Minden alkalommal van egy témánk, amiről ″chat″- elünk. Általában videót nézünk, ami a témával kapcsolatos és arról fejtjük ki véleményünket. Sok érdeklődő kérdezte, hogy valaki tanít-e vagy van-e tanár közöttünk. A válasz az, hogy nincs, itt egymást tanítjuk, egymást segítjük ki a beszédben. Ennek a programnak a keretén belül sokat lehet fejlődni, hiszen mindenkinek más a beszédstílusa.

Ahányszor alkalom adódik, olyan külföldi személyeket hívunk meg, akik a városban önkéntes munkát végeznek. Volt már hongkongi, londoni, brazil vendégünk is, így más kultúrákról is tanulhatunk.

A diákokat bátorítanám, hogy látogassanak el hozzánk, mert hasznos lenne nekik úgy a továbbtanuláshoz, mint esetleg a jövőbeli munkahelyén.

A találkozókra kéthetente kerül sor, szerdánként 5 órától a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár olvasótermében.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kurta Mottel Ingrid

                       

Német klub

A német klubbot a Sie/sie Nyelvstúdió támogatásával Papp Dorottya tartja minden második hét csütörtökén, délután 17.00 órától.

Ez a program olyan emberek számára ajánlott, akik:

 • már rendelkeznek egy alapszintű társalgási szókinccsel, viszont félnek megszólalni,
 • régen nem használták a nyelvet, kimentek a gyakorlatból, de szeretnék fejleszteni vagy szinten tartani beszédkészségüket.

A résztvevők előre megadott témákban kapnak beszélgetős feladatokat, ugyanakkor filmnézéssel, játékokkal és más beszélgetésen alapuló tanulási technikákkal fejleszthetik kommunikációs készségüket.

A klub nem biztosít diplomát és nem a nyelvtani szerkezetek megtanulására fekteti a hangsúlyt, hanem a nyelvórák és nyelvtanfolyamok kiegészítőjeként szolgál a beszédkészség fejlesztése érdekében.

Kérjük jelezze részvételi szándékát a 0743-510.509-es telefonszámon, mivel a helyek száma korlátozott.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Vidáman, szorakozva románul!

 1. februárjában elindítottuk a Vidáman, szórakozva románul programunkat. A program keretén belül a kommunikációra fektetjük a hangsúlyt.

Erre a foglakozásra V-VIII osztályos gyerekek jelentkezését várjuk, akik szeretnék bővíteni román tudásukat. A mi programtervünk eltér az iskolai programtól, itt nem föltétlenül a nyelvtanon és az irodalmon van a hangsúly, hiszen nem kötelező, a részletekbe menő nyelvtan tanulás, ahhoz, hogy egy nyelven kitudd fejezni magad. Mi a játék által tanítunk, hiszen így a gyerekek felszabadultabban, kötetlenül tanulhatják a nyelvet.

Két csoportot hoztunk létre, az egyik csoportban az V-VI osztályos diákok vannak, a másikban a VII-VIII osztályosok.

A foglakozásokra minden második kedden gyűlünk össze, délután 17:00 órai kezdettel. Minden év októberében kezdődik és május végén fejeződik be. A nyári vakáció alatt a foglakozás szünetel.

Ez idő alatt a következő témakkal foglakozunk:

 1. Bemutatkozom
 2. Ismerkedjünk meg
 3. Hol lakom
 4. Mit eszek?
 5. Az otthonom
 6. Felöltözöm
 7. A városban. A gyógyszertárban
 8. Az emberi test
 9. Halló. Taxi
 10. Az orvosnál
 11. A vonat állomáson
 12. A vonaton
 13. A hotelben
 14. A városban

 

Idősebb könyvbarátok klubja

Az „Idősebb könyvbarátok klubja” program az 50 év fölöttiek számára jött létre, akik kellemesen, szórakozva, de ugyanakkor hasznosan szeretnék eltölteni szabadidejüket. A találkozók kéthetente kerülnek megrendezésre, szerda délután, 17 órától.

A program fő célja a könyv, az olvasás szeretetének népszerűsítése; az egyéni látókör bővítése; kulturális-, közösség- és személyiségfejlesztés; az esztétikai ízlés, a szépérzék erősítése az irodalom által.

A programot egy olvasótermi részlegen dolgozó könyvtáros, Csergő Aliz vezeti, aki minden alkalomra készül egy bizonyos tematikával, bemutatja a témát érintő könyveket, melyekkel rendelkezik a könyvtár. Fő szempontunk változatossá, érdekessé, de ugyanakkor tartalmassá tenni a találkozók programját, olyan témákat feldogozni, amelyek mindenkit érdekelhetnek.

A program nyitott, lehet folyamatosan jelentkezni és szeretettel várunk minden érdeklődőt. Részvételi szándékát jelezheti telefonon, a 0266-364.725-ös vagy a 0744-778.493-as számokon, vagy személyesen, a könyvtár olvasótermi részlegén, az épület emeletén.

 

Kercsó Attila Irodalmi Kör

   Bajna György vezetésével