Ismétlődő események

English Club

Az angol klub körülbelül 4-5 éve működik kisebb nagyobb megszakításokkal. Olyan személyeknek ajánljuk, akik valamilyen szinten uralják a nyelvet, mivel a beszélgetések természetesen angol nyelven zajlanak. Minden alkalommal van egy témánk, amiről ″chat″- elünk. Általában videót nézünk, ami a témával kapcsolatos és arról fejtjük ki véleményünket. Sok érdeklődő kérdezte, hogy valaki tanít-e vagy van-e tanár közöttünk. A válasz az, hogy nincs, itt egymást tanítjuk, egymást segítjük ki a beszédben. Ennek a programnak a keretén belül sokat lehet fejlődni, hiszen mindenkinek más a beszédstílusa.

Ahányszor alkalom adódik, olyan külföldi személyeket hívunk meg, akik a városban önkéntes munkát végeznek. Volt már hongkongi, londoni, brazil vendégünk is, így más kultúrákról is tanulhatunk.

A diákokat bátorítanám, hogy látogassanak el hozzánk, mert hasznos lenne nekik úgy a továbbtanuláshoz, mint esetleg a jövőbeli munkahelyén.

A találkozókra kéthetente kerül sor, szerdánként 5 órától a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár olvasótermében.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kurta Mottel Ingrid

                       

Német klub

A német klubbot a Sie/sie Nyelvstúdió támogatásával Papp Dorottya tartja minden második hét csütörtökén, délután 17.00 órától.

Ez a program olyan emberek számára ajánlott, akik:

  • már rendelkeznek egy alapszintű társalgási szókinccsel, viszont félnek megszólalni,
  • régen nem használták a nyelvet, kimentek a gyakorlatból, de szeretnék fejleszteni vagy szinten tartani beszédkészségüket.

A résztvevők előre megadott témákban kapnak beszélgetős feladatokat, ugyanakkor filmnézéssel, játékokkal és más beszélgetésen alapuló tanulási technikákkal fejleszthetik kommunikációs készségüket.

A klub nem biztosít diplomát és nem a nyelvtani szerkezetek megtanulására fekteti a hangsúlyt, hanem a nyelvórák és nyelvtanfolyamok kiegészítőjeként szolgál a beszédkészség fejlesztése érdekében.

Kérjük jelezze részvételi szándékát a 0743-510.509-es telefonszámon, mivel a helyek száma korlátozott.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Könyvbarátok klubja

Az „Idősebb könyvbarátok klubja” program az 50 év fölöttiek számára jött létre, akik kellemesen, szórakozva, de ugyanakkor hasznosan szeretnék eltölteni szabadidejüket. A találkozók kéthetente kerülnek megrendezésre, szerda délután, 17 órától.

A program fő célja a könyv, az olvasás szeretetének népszerűsítése; az egyéni látókör bővítése; kulturális-, közösség- és személyiségfejlesztés; az esztétikai ízlés, a szépérzék erősítése az irodalom által.

A programot egy olvasótermi részlegen dolgozó könyvtáros, Csergő Aliz vezeti, aki minden alkalomra készül egy bizonyos tematikával, bemutatja a témát érintő könyveket, melyekkel rendelkezik a könyvtár. Fő szempontunk változatossá, érdekessé, de ugyanakkor tartalmassá tenni a találkozók programját, olyan témákat feldogozni, amelyek mindenkit érdekelhetnek.

A program nyitott, lehet folyamatosan jelentkezni és szeretettel várunk minden érdeklődőt. Részvételi szándékát jelezheti telefonon, a 0266-364.725-ös vagy a 0744-778.493-as számokon, vagy személyesen, a könyvtár olvasótermi részlegén, az épület emeletén.

 

Kercsó Attila Irodalmi Kör

   Bajna György vezetésével