Kádár Annamária könyvbemutató

A mesehős mágikus iránytűje


Boldog ember az, akiben él a belső gyerek és nem veszíti el a mágikus világképet, a meseszeretet. A mese fejleszti az érzelmi intelligenciát, hozzájárul az érzések menedzsmentjének elsajátításához - fogalmazható meg nagy általánosságban. Kádár Annamária pszichológus viszont ennél konkrétabban szól a mese szerepéről. Jó mese az, amelyből nincs kilúgozva a konfliktus, mert a szülő nagyot téved, ha gyermekében a problémamentes élet illúzióját akarja megteremteni. A mesehőssel együtt a gyerek felkészülhet a próbatételekre, megismerheti annak lehetőségét, hogy el kell hagyni a komfortzónát egy cél érdekében, kell változni, mert így lehet fejlődni. Mesékből gyarapszik az optimista életfilozófia, izmosodik a teremtő képzelet, és marad életben a belső gyermek.

Ilyesmikről is hallhatnak azok, akik a Belső Iránytű és Városi Könyvtár szervezésében részt vesznek a március 13-i előadáson és kettős könyvbemutatón.

Dr. Kádár Annamária pszichológus előadásában sokakat foglalkoztató kérdések kerülnek majd megválaszolásra, és további támpontokat kaphatnak a szülők, nevelők és gyerekek is a Mesepszichológia első és második kötetét forgatva, azokból maguknak tudást merítve, gyereküknek mesét olvasva.

A rendezvény helyszíne a Szent István plébánia, kezdési időpontja 19 óra. Lehetőség lesz dedikálásra és könyvvásárlásra is, az első kötet 40, míg a második 45 lejbe kerül.

Olvass tovább...

2015-03-05 15:08:43

Szabó József János könyvbemutató

Könyvemben a második bécsi döntés utáni négy esztendő történései közül Székelyföld katonai védelemre való felkészítését vizsgálom. Ez a könyv lényegében a 2002-ben megjelent Árpád-vonal című (Timp Kiadó) könyvemnek a folytatása, mert nem szakítható ki abból a nagy országerődítési munkálatokból, amelyet a két világháború közötti időszakban a magyar hadvezetés végzett. Az Északkeleti- és Keleti-Kárpátokban kiépített magyar erődvonal a háború kezdetére torzó maradt, mert a déli szárnyán ott volt a székelyek földje sérülékenyen körbezárva az ellenséges Romániával. Mindössze egy 70 kilométer széles „híd” kötötte össze az ország nagyobbik részével, ami igen messze volt. Erődíteni kellett tehát, mert aki gyenge, az erődítéssel teszi biztonságosabbá otthonát. Pedig a magyar politika erősnek érezte magát, mert támadó akciókat tervezett, de gyenge is volt, mert erődített. Az Árpád-vonal kutatása során számos olyan forrás került a kezembe, ami nem tartozott szorosan a nagy erődvonal történetéhez, hanem Székelyföld körkörös erődítésére vonatkozott. Most jött el az idő, hogy ezeket a kutatási eredményeket közreadjam. -

Olvass tovább...

2015-03-05 15:08:22

Felolvasómaraton 2015

Gyergyószentmiklóson a Városi Könyvtárban várjuk az olvasás szerelmeseit, de olvasni lehet iskolákban, otthon vagy családi programként is. A maraton időpontja: 2015. február 17., reggel 9 órától 15 óráig. Az iskolai csoportokat a vezető pedagógus, a 0744-778394 -es telefonszámon való előzetes bejelentkezése alapján várjuk a felolvasás helyszínére, de a felolvasás történhet az iskolákban, az osztályban, a könyvtárban, magyar vagy más óra keretében. Idén is névre szóló könyvjelzőt kap ajándékba minden felolvasó.

Olvass tovább...

2015-03-05 15:07:39

Vidáman, szórakozva tanuljunk románul!

Ha játékosan szeretnéd fejleszteni román nyelvtudásodat, akkor gyere el a Városi Könyvtárba február 10-én induló, V-VIII osztályos diákok számára szervezett kommunikációs csoportba.

A részvétel ingyenes és a helyek száma korlátozott!

Érdeklődni lehet a könyvtár gyermekrészlegén.

Jelentkezz bátran, szeretettel várunk!

Olvass tovább...

2015-02-03 14:07:48

Csergő Lajos könyvbemutató

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére Csergő Lajos, Bántó szépség című verseskötetét Bajna György mutatja be az érdeklődőknek a Városi Könyvtárban.

Olvass tovább...

2015-01-20 17:13:09

OlvasómaratonA felhívás mindenkinek szól, aki szeret olvasni. Ne legyen az olvasás a jók kiváltsága, legyen ez megszerzett joga mindenkinek, akit megtanítottak rá!

Olvass tovább...

2014-02-13 17:28:05

Egészségünk titkaiOlvass tovább...

2014-02-13 15:10:46

Papírból könyvet!
Olvass tovább...

2014-02-13 15:10:04

Inflame Web design